Unió Esportiva Lladó

Principal
El Camp
Junta Directiva
Estatuts
Plantilla actual
Calendari de Lliga
Resultats i Classificació
Història
Palmarès
Entrenadors
Jugadors
Socis
Altres Temporades
Fotografies
Trofeus
Cartells
Fes-t’he soci
Activitats
Contacta’ns
Links d’interès

"1936, és el club que porto al cor, vermell i verd són els colors"

HISTÒRIA DE LA UNIÓ ESPORTIVA LLADÓ

El club de futbol que avui en dia coneixem tots com “el Lladó”, equivalent popular al poble de Lladó i al seu futbol, va començar a existir a partir de l’any 1936 vestits ja els seus jugadors amb la samarreta de barres vermelles i verdes i pantalons negres. Una colla d’amics del poble s’organitzà per crear la Unió Sportiva Lladó tot coincidint amb la guerra civil i jugant amb i contra soldats republicans que s'allotjaven al poble. El primer partit oficial que en tenim coneixement data del diumenge 23 de Febrer del 1936 al diari "La Veu de l'Empordà" en què l'equip es desplaçà a Vilafant per jugar un partit amistós amb el resultat de 6 a 3 a favor dels locals. L'equip ja portava l’escut triangular que ens ha arribat fins avui en dia.

Un cop passada la guerra i fins el 1949 observem que l'equip passà a dir-se Club de Futbol Lladó i després d'aquesta data tornà a dir-se Unión Deportiva Lladó en la versió castellana imposada oficialment. Tot i la pobresa d'aquell temps i les penes i a falta de calés, l'equip anava a disputar partits a tots els camps en que se’ls cridava per anar a jugar i a totes les festes majors dels pobles. El 1950 es va inaugurar el camp de futbol de dins del poble i que ha arribat fins els nostres dies ja que abans s'havia jugat en d'altres de camps veïns i també la samarreta de color blanc amb pantalons i mitjes blaves. L'any 1952 es realitzà el primer partit oficial dins del Campionat d'Aficionats de la Federació Catalana de Futbol: Lladó 3 - La Jonquera 2 quedant en una meritòria segona posició final i es passà a jugar el Campionat de Primavera.

Després de diverses juntes a partir de l'any 1960 només es jugaven partits de la festa major. L'entitat va tornar a inscriure's el 01 de gener del 1976 a la Federació Catalana de futbol, de mans del President entrant: Sebastià Sau i del Secretari: Jordi Asparó, antics jugadors i socis. Es va registrar l’entitat com a Unión Deportiva Lladó que era el nom que li corresponia en aquell moment transitori. L'entitat vol agrupar tots els diferents esports que es practiquin a Lladó en una mateixa entitat.

El 13 de setembre del 2004 a intàncies de la nova junta presidida per en Pere Comamala es va canviar la denominació castellana per la versió catalana d'Unió Esportiva Lladó i es va fer un pas més cap als origens en els temps normals de la República i es va ampliar l’escut amb la senyera catalana i els simbols del poble per adaptar-nos al segle XXI.

Més endavant hi haurà més informació detallada una vegada s’hagi recopilat i classificat tota la informació de la que disposa el club i gent particular del poble, tot i que als apartats: "Altres Temporades" i "Fotografies" es pot anar seguint els resultats i comentaris dels diferents partits que ha anat disputant l'equip al llarg de tots aquests anys.

Equip de l'any 1948, foto cedida per Josep Ayats de Lladó.

Equip del 1951. Foto cedida per Josep Ayats de Lladó.

29 de juny de 1949, Equip que va jugar a Montagut, foto cedida per en Neta de Lladó.

10 de juliol de 1949 Festa del Carme de Lladó contra el Montagut, foto cedida per en Neta de Lladó.

Partit de casats contra solters, foto cedida per en Neta de Lladó.

Jugada d'un partit a Lladó.

Equip que es va enfrontar al CF Olot el 1949.

Equip del CF Lladó al camp de la vila d'Ordis.

Sortida del porter Ribera en una jugada d'un partit a Lladó.

Any 1966, Equip Infantil, foto cedida per en Miquel Pons de Lladó.

Any 1977, foto cedida per en Josep Caixàs de Lladó.

Any 1982, Equip Amateur al camp del Vilabertran, foto cedida per en Miquel Pons de Lladó.